Recept Soezen met bramen
2,5 dl water
1 mespunt zout
50 gr boter
150 gr bloem
4 eieren nr 3
300 gr bramen
(2,5 el suiker)
(1 pakje vanillesuiker)
1/2 l slagroom
1 pakje klopvast
(poedersuiker)
extra: oven, spuitzak
© Janneke's Receptenpagina / Bramensoezen recept - Recepten voor soezen en gebak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Maak het kookdeeg zoals bij het basisrecept ongezoet soezendeeg staat aangegeven en doe het in een
spuitzak met een grote stervormige opening. Strooi wat bloem over het bakblik en
spuit er ringen op, met een doorsnee van 7-8 cm. Spuit op deze ringen meteen een
tweede ring. Bak de ringen 30 minuten.
Knip na het bakken de ringen met een schaar open en laat ze afkoelen.
Was de bramen, laat ze uitlekken en strooi er eventueel suiker over. Leg op iedere onderste
ring wat bramen.
Klop de slagroom (met vanillesuiker) en klopvast stijf en spuit het over de bramen. Leg
de deksels weer op de ringen (en bestrooi ze met poedersuiker).
|